2011 m. vasario 5 d., šeštadienis

Plonapadė pica

Tikriausiai internete galima rasti šimtai picų ir jos pagrindų receptų (netikrinau), tačiau noriu pasidalinti savuoju, gal kam tiks ir patiks.
Taigi reikės;
2 a. š. sausų mielių
3/4 stiklinės pieno
1 a. š. druskos
maždaug 11 šaukštų miltų
karšto rūkymo kumpio
poros šaukštų pomidorų padažo,
prieskonių picai
sūrio
Mieles išbrinkiname pašildytame piene ir paliekame 10-15 min. pakilti, tada suberiame 4 šaukštus miltų, druską ir užmaišome grietinės tirštumo tešlą, vėl paliekame 30 min. - 1 val. pakilti. Tada po truputį beriame likusius miltus ir užminkome elastingą, bet prie rankų beveik nelimpančią tešlą, tada iškočiojame ploną kepimo formos lakštą ir jį perkeliame į sviestiniu popieriumi išklotą formą ( arba galima iš kart kočioti ant sviestinio popieriaus). Aš naudoju viryklės kepimą formą 30x40 cm. Lakštą patepame pomidorų padažu, apdėliojame juostelėmis supjaustytą kumpį, apibarstome prieskonių mišiniu (aš tokio ne visada turiu, tai tada apibarstau baziliku, mairūnu ir trupučiu kalendros, kam ji nepatinka, galima pakeisti raudonėliu). Tada picą kepame 200 laispnių orkaitėje apie 15 min (kol picos kraštai truputį paruduos), tada picą apibarstome sūriu ir vėl kepame, kol sūris išsilydys. Na, rodos nieko nepamiršau. Skanaus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą