2010 m. rugpjūčio 18 d., trečiadienis

Obuolių pyragas

Labai mėgstu obuolius, galiu jų suvalgyti daugybę, tačiau negaliu pakęsti nieko, kas yra "obuolių skonio". Turiu omenyje visu tuos saldainius ir vitaminus. Taigi po truputį prasideda obuolių sezonas: džiugu ir tuo pačiu metu liūdna, nes nenumaldomai artėja ruduo. Negaliu sakyti, kad nemėgstu rudens, juk vasaros pabaigoje mano gimtadienis, bet būtent tai matyt ir lemia, kad būtent rudenį labiausiai jaučiu kaip greitai bėga laikas. Arnas šį rudenį jau eis į trečią klasę, o, rodos, dar tik vakar su jauduliu širdy lydėjau į pirmąją. Ach... Na, bet užteks melancholijos. Taigis, kad jau galima po obelimi rasti vieną, kitą prinokusį obuolį, šiandien mūsų namuose pakvipo obuolių pyragu. Pyragas labai paprastas, toks, kad grįžus iš sodo dar būtų jėgų jį kepti.
Reikės:
4 kiaušinių
1 stiklinės cukraus
1 pakelis vanilininio cukraus (aš dėjau pusę 30 g. pakelio, nes tik tiek namie buvo likę)
1 kg obuolių
2 puodeliai miltų
truputis aguonų
Į dubenį sumušti visus kiaušinius, sudėti cukrų ir vanilinį cukrų, tada plakti, kol masė padvigubės. Tada berti miltus. Tešla turi gautis grietinės tirštumo. Į sviestu pateptą kepimo skardą dedame nuluptus ir supjaustytus obuolius, užbarstome aguonų, tada pilame tešlą (jos išeiga nedidelė tik tiek, kad sulipinti obuolius). Ir kepame 200-220 ° C įkaitintoje orkaitėje 30-40 min.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą