2011 m. lapkričio 30 d., trečiadienis

Ir vėl kepurė

Kažkaip paskutiniu metu rankdarbiams dar randu laiko, bet juos nufotografuoti nelabai (kartais paprasčiausiai tingisi). Tad rodau kepurę, kuri senokai  numegsta, nufotografuota, bet nerodyta.


4 komentarai:

  1. Esu pradedančioji mezgėja. Penkis kartus ardžiau vyrui megztos kepurės viršugalvį, nes niekaip nemoku taip gražiai lygiai kaip jūs užbaigti, vis bangos įsimeta ar ragučiai stovi. Jau net galvojau tiesiog bumbulą prikabint, kuris viską užmaskuotų. Bet noriu kaip pas jus! Ar padėsit savo naujai skaitytojai? Atradau jūs per visagalį googlą ir ,,užsikabliavau" už jūsų kūrybiškumo. Viskas čia taip šauniai moteriška!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ačiū už gražius žodžius mano dienoraščiui. O dėl kepurės užbaigimo, tai užbaiginėdama šią akis mažinau trijose virbalo vietose(kepurė megsta 5 virbalais, ji be siūlės) akis sumezgant kartu, berods, kas 3-čią eilę (negaliu pasitikslinti, nes mano vaikis sugebėjo kažkur kepurę pamesti), bet kiekvienąkart vis skirtingoje vietoje, pvz jei vienoje eilėje sumezgiau 6+7 kartu, tai už 3-jų eilių 9+10 (jei aiškiai aš čia išsireiškiau, likus 8 akims (po dvi ant kiekvieno virbalo) aš užbagiu kaip paprastą mezginį ir adatos pagalba parasčiausiai sutraukiu, tada nelieka tokio ragiuko. Galbūt yra teisingesnis būdas, bet aš mezgėja savamokslė ir dažnai mezgu intuityviai, kaip man atrodo geriau ir pan. Tikiuosi bent kiek padėjau.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ir dar apie kepurių užbaigimą. Iš tiesų viskas priklauso nuo rašto. Nes pvz. mezgant paprastu stulpeliu (viena gera viena bloga) vienaip, su pynėm kitaip. Interente rusų kalba radau tokią pastabą, jog kuo rečiau mažinam akių skaičių, tuo aštresnis viršus, o, kad gautūsi kuo apvalesnis, tuo dažniau reikia mažinti akių skaičių. Pvz akių skaičių padalinti į kokias 6-8 dalis ir kiekvienos dalies pabaigoje mažinti po vieną akį.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Įsijaučiau :). Radau anglų kalba vyriškos kepurės mezgimo aprašymą. Prisipažinsiu su anglų kalba nelabai draugauju, tad nežinau ar labai aiškiai viskas aprašyta, bet įdedu nuorodą galpravers http://stephanieknits.blogspot.com/2007/03/keeping-boyfriends-ears-warm-since-2006.html

    AtsakytiPanaikinti