2011 m. liepos 23 d., šeštadienis

Zuikučių dienos

Ach kaip kaip bėga dienos... Rodos, ką tik buvo pirmadienis, o štai ir vėl šeštadienis,tos vasariškos dienelės taip tirpsta taip tirpsta, kaip tie ledai karštą dieną.  Tik šiltos dienos yra gerai man su vaikais (smagiai leidžiam laiką kieme), bet nelabai gerai arba visai negerai, kaip kad buvo ketvirtadienį, mūsų tėveliui, įrenginėjančiam mansardą, nes tada būna sunkoka dirbti. Bet vis tiek visiems mums norisi, kad vasara testūsi kuo ilgiau, kad dar ilgai galėtume mėgautis uogomis ir pyragais su jomis.

Mmm, skanumėlis. Trupininio pyrago receptu jau dalinausi šiame įraše, tik šį kartą  naudojau paprastus kvietinius miltus perpus su ekstra kvietiniais miltais ir vietoj juodųjų serbentų uogienės - šviežius juoduosius serbentus pabarstytus cukrumi. Pyragas buvo minkštutėlis, rupus.
Nors vasarą mažiau lieka laiko prisėsti prie rankdarbių -  atsiranda visokių darbelių lauke, bet karts nuo karto pavyksta ištaikyti kokią minutėlę ir galiu pasidžiaugti, kad nors ilgokai vėrėsi naujas papuošalas (nes prisėsdavau tik po kelias minutes per dieną, o būdavo dienų, kai ir iš viso nebuvo tam laiko), bet pagaliau užbaigiau naująjį vėrinuką "Juoda-balta"

2 komentarai:

  1. Kaip pavydžiu šeimininkėms, kurios moka trupininį pyragą kept... Man nei karto nepavyko toks, kad likčiau patenkinta.
    O į juoda - balta pažiūrėjus tai iš viso nesuvokiama kaip tokį suverti galima... Gražu. Geros vasaros :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. O man trupininis pyragas vienas iš paprastesnių, svarbiausia tinkama tešlos konsistencija. O dėl papuošalo, suverti nesudėtinga, tik daug blusinėjimo, nes virvelė verta iš pačio smulkiausio čekiško biserio. Ir pačiai geros, saulėtos, bet ne perkarštos vasaros ir, kad daugiau audros nuostolių nebepridarytų :).

    AtsakytiPanaikinti