2011 m. kovo 15 d., antradienis

Sluoksniuotos tešlos sausainiai

Receptas štai iš čia. Tiesa aš kepiau iš pusės normos, nes neturėjau tiek grietinės, tai man išėjo viena 30x40 cm kepimo forma  (bet taip jau labai užpildyta) sausainiukų, o dviem kepimo formoms  reikės:

1,5 stiklinės grietinės
2 stiklinės miltų
200 g margarino arba sviesto
1 kiaušinis sutepimui
1 stiklinė cukraus apibarstymui
Miltus suberti į dubenį, stambia tarka sutarkuoti užšaldytą margariną. Tarkuojant vis pabarstyti miltais, kad  margarinas nesušoktų į gumulą, sudėti grietinę ir greitai suminkyti tešlą. Valandai tešlą padėti į šaldytuvą. Tada tešlą padalinti į dvi dalis, vieną padėti kočioti, kitą - atgal į šaldytuvą, kad nepradėtų tirpti margarinas. Stalą pabarstyti miltais, tešlą kočioti maždaug 7 mm storio, ploniau nereikia, nes gali neiškilti kepant. Sutepti išplaktu tryniu arba visu plaktu kiaušiniu, gausiai pabarstyti cukrumi, supjaustyti rombais arba kvadratėliais, dėti į sviestiniu popieriumi išklotą skardą ir kepti iš anksto iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10-15 min,geriausia stebėti kaip kepa ir, kai sausainiai lengvai paruduos, traukti iš orkaitės, o tada daryti ir kepti sausainius iš antros tešlos dalies.Mano vyresnėlis sakė, kad visai kaip parduotuviniai, tai čia labai geras įvertinimas.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą