Receptas štai iš čia. Tiesa aš kepiau iš pusės normos, nes neturėjau tiek grietinės, tai man išėjo viena 30x40 cm kepimo forma (bet taip jau labai užpildyta) sausainiukų, o dviem kepimo formoms reikės:
1,5 stiklinės grietinės
2 stiklinės miltų
200 g margarino arba sviesto
1 kiaušinis sutepimui
1 stiklinė cukraus apibarstymui
Miltus suberti į dubenį, stambia tarka sutarkuoti užšaldytą margariną. Tarkuojant vis pabarstyti miltais, kad margarinas nesušoktų į gumulą, sudėti grietinę ir greitai suminkyti tešlą. Valandai tešlą padėti į šaldytuvą. Tada tešlą padalinti į dvi dalis, vieną padėti kočioti, kitą - atgal į šaldytuvą, kad nepradėtų tirpti margarinas. Stalą pabarstyti miltais, tešlą kočioti maždaug 7 mm storio, ploniau nereikia, nes gali neiškilti kepant. Sutepti išplaktu tryniu arba visu plaktu kiaušiniu, gausiai pabarstyti cukrumi, supjaustyti rombais arba kvadratėliais, dėti į sviestiniu popieriumi išklotą skardą ir kepti iš anksto iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10-15 min,geriausia stebėti kaip kepa ir, kai sausainiai lengvai paruduos, traukti iš orkaitės, o tada daryti ir kepti sausainius iš antros tešlos dalies.Mano vyresnėlis sakė, kad visai kaip parduotuviniai, tai čia labai geras įvertinimas.
1,5 stiklinės grietinės
2 stiklinės miltų
200 g margarino arba sviesto
1 kiaušinis sutepimui
1 stiklinė cukraus apibarstymui
Miltus suberti į dubenį, stambia tarka sutarkuoti užšaldytą margariną. Tarkuojant vis pabarstyti miltais, kad margarinas nesušoktų į gumulą, sudėti grietinę ir greitai suminkyti tešlą. Valandai tešlą padėti į šaldytuvą. Tada tešlą padalinti į dvi dalis, vieną padėti kočioti, kitą - atgal į šaldytuvą, kad nepradėtų tirpti margarinas. Stalą pabarstyti miltais, tešlą kočioti maždaug 7 mm storio, ploniau nereikia, nes gali neiškilti kepant. Sutepti išplaktu tryniu arba visu plaktu kiaušiniu, gausiai pabarstyti cukrumi, supjaustyti rombais arba kvadratėliais, dėti į sviestiniu popieriumi išklotą skardą ir kepti iš anksto iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10-15 min,geriausia stebėti kaip kepa ir, kai sausainiai lengvai paruduos, traukti iš orkaitės, o tada daryti ir kepti sausainius iš antros tešlos dalies.Mano vyresnėlis sakė, kad visai kaip parduotuviniai, tai čia labai geras įvertinimas.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą