2010 m. vasario 17 d., trečiadienis

Linksmasis telefonas

Kartais pilki ir nuobodūs daiktai gali virsti spalvingais ir linksmais, štai kokį linksmuolį telefoną radau interneto platybėse.
Dabar decoupage ar decopatch technika Lietuvoje nelabai nustebinsi, bet, kai pagalvoji, jeigu lietuvaitės apie šiuos dekoravimo būdus būtų sužinojusios gūdžiu sovietmečiu, ši technika būtų naudojama dar didesniu mastu nei šiandien. Žinoma, servetėlių pasirinkimo irgi nebuvo, bet manau, kad sumanios lietuvaitės tikrai būtų ką nors sugalvoję:).

Sagės

Dar nerodytos ir jau kartu su šia iškeliavusios sagės

2010 m. vasario 13 d., šeštadienis

Vikšriukas ir boružė



Vis suradusi laisvą minutę ką nors veikinėju, tik eilinį kartą tinkamai nufotografuoti ir čia parodyti nesuskumbu. O kodėl taip pavadinau, kažkaip jau išsiuvinėjus ir dar kartą peržiūrėjusi savo kūrinius man pasirodė, kad sagė kažkuo primena boružę, o sagiukas į plaukus - į vikšriuką (ar kaip jis ten vadinasi, kuris labai mėgsta kopūstus graužti :)).

2010 m. vasario 5 d., penktadienis

Avižiniai sausainėliai

Esu išbandžiusi keletą avižinių sausainių receptų, bet kol kas apsistojau ties Neringos bloge rastuoju. Vietoj sviesto naudojau tirpintą margariną ir iš priedų apsiribojau gliaudytomis moliūgų sėklomis bei razinomis (esu bandžiusi ir saulėgrąžomis, taip pat labai skanu).

2010 m. vasario 3 d., trečiadienis

Kaip paslėpti laidus

Turbūt nėra namų be elektros laidų ar šiaip kokių kabelių ir dažnai iškyla galvosūkis kaip juos paslėpti. Štai kokį sprendimą siūlo dizaineris Maisie Maud.



Šaltinis

2010 m. vasario 2 d., antradienis

Darbai darbeliai

Na va, pralėkė sausis su savo šaltukais. Nepavyko išvengti slogų ir kosulių, ne tik mano vaikučiams pabiručiams, bet ir man pačiai. Turiu pasakyti, kad labai nemėgstu sirgti, atrodo, jau geriau eitum, kalnus verstum, kad tik nereiktų sirgti. Bet tai priėmiau kaip ženklą, kad reikia pailsėti: dvi dieneles pagulinėjau lovoje, nors temperatūros ir neturėjau, stengiausi pamiegoti. Rankdarbiai ir sausį neliko užmesti, tik kažkaip jų visų nufotografuoti nepavyksta, tai laiko nebelieka, tai diena apsiniaukus, tai kepurė su pirštinėm į mokyklą "iškeliavusi" (vyresnėliui numezgiau kepurę ir pirštuotas pirštines). O šiandien paaiškėjo, kad viena pirštinė pamesta:). Rodau kelis pavykusius įamžinti darbelius.
Basic siūlų , sudėtis 100 proc. vilna, 100g 184 m, dar truputėlis liko. Nusižiūrėjau iš čia http://lovelybaby.ucoz.ru/forum/6-3-1 . Tik teko nedaryti kaklo tampriosios dalies, nes kažkaip šalmiukas "kilo" į viršų. Šalmiukas turėtų priglusti kaip antra oda, bet mezgiau laisviau, nes bijojau, kad Benutis pikčiaus, jei kepurė per daug apspaus. Nors dabar galvoju, kad reikėjo megsti tampriau, na matysiu, jei įkvėpimas pagaus, gal ir permegsiu.



Stikliniai perlai, "spectra" karoliukai, akrilinės gėlytės, sendinto vario detalės, sendinto vario užsegimai.
Koralų spalvų kalnų "Žadeito" kabašonas, biseris, sidabruotas užsegimas ir mano rankų darbo dėžutė.